Jordbruk

Öl består av fyra ingredienser; vatten, malt, humle och jäst. Jordbruket, dvs kultiveringen av ingredienser som t ex korn och vete, kräver både stora mängder vatten och påverkar klimatet och är därför ett viktigt område för oss.

1876 etablerades Carlsberg Laboratorium i Köpenhamn. Carlsberg Laboratoriet forskar idag, liksom när det startades, kring metoder för att göra öl bättre idag och för framtida generationer. Carlsberg Laboratoriet har fyra forskningsområden; nya ingredienser, råmaterial, samt jäst och fermentering

Visste du att Emil Christian Hansen som arbetade på laboratoriet under slutet av 1800-talet var först i världen att förstå och renodla dagens moderna lagerjäst, Carlsbergensis, och därmed revolutionerades ölframställningen så att öl kunna hålla samma höga kvalitet vid varje bryggtillfälle. En annan upptäckt som gjordes i laboratoriet var PH-skalan.

Carlsberg har en ambition om att vara det bryggeri i världen som har lägst vatten- och energianvändning för varje liter färdigproducerad produkt. Därför är ett viktigt forskningsområde utvecklingen av nya hållbara bryggprocesser. Att hitta nya resistenta kornsorter som klarar av ett utsatt klimat med tuffa väderförhållanden och låg vattentillgång.