SorBeer och RabarBeer – årets alkoholfria törstsläckare på Almedalsveckan

I år kommer Almedalsbesökarna att få sin alldeles egen glass med sommarens glassnackis – SorBeer. Vi kommer att servera SorBeer i vår alkoholfria bar i hamnen i Visby, tillsammans med RabarBeer – vår alkoholfria drink som tagits fram i samarbete med Visby-baren Surfers.

Det är fjärde året i rad som Carlsberg Sverige är på plats i Almedalen med en alkoholfri bar. Här möter vi konsumenter och pratar kring ansvarsfull konsumtion samt bjuder på ett brett utbud av våra alkoholfria produkter, och givetvis årets alkoholfria öldrink RabarBeer. Drinken, som Tim Thörnhammar, bartender på Surfers i Visby, har tagit fram är baserad på hans hemmagjorda rabarbersaft (gjord på rabarber från ön), Carlsberg Non-Alcoholic, citron och sockerlag, samt kryddad med rosmarin.

I år har vi även med den alkoholfria ölglassen SorBeer, som smyglanserades tidigare i våras för att fira tioårsjubileet av Carlsberg Non-Alcoholic. SorBeer som är baserad på alkoholfri öl, citron och socker, är skapad i samarbete med glasstillverkaren StikkiNikki.

sorbeer

Alkoholfri öl är fortfarande en relativt liten kategori, men det är en kategori som växer. Försäljningen av alkoholfria drycker ökade med 12 procent på Systembolaget under förra året, och för alkoholfri öl var ökningen ännu större. Det senaste året har alkoholfritt öl även slagit igenom ordentligt på restauranger och caféer, där Carlsberg Sverige ökade försäljningen med hela 38 procent. Genom att vara på plats i Almedalen får vi möjlighet att träffa många konsumenter och ge dem chansen att smaka på våra många goda och spännande alkoholfria alternativ. Vi tycker att det ska finnas en öl för varje tillfälle, och ibland vill man helt enkelt inte dricka öl med alkohol.

Vi är ett stort gäng Carlsberg-kollegor som kommer till Visby under Almedalsveckan och vi ser fram emot att få träffa er alla. Välkomna till vår alkoholfria bar utanför Terrassen på Hamnplan 5, måndag till torsdag.

Vi ses!

Anna_A

Anna, hållbarhetsansvarig Carlsberg Sverige

Ps. Vi kommer även ha en mängd andra aktiviteter under Almedalsveckan – vi återkommer till dem inom kort…

 

Så här gör du…

SorBeer
500 g socker
1100 ml (ca 3 flaskor) Carlsberg Non Alcoholic
125 ml färsk citronjuice

Värm sockret med hälften av ölet i en kastrull på låg värme tills sockret det löst upp sig.
Addera resten av ölet till smeten.
Låt svalna i kylskåp. Blanda sedan ned citronjuicen när smeten är helt kall.
Häll smeten i en glassmaskin och kör tills glassen är klar (tar ca 20 minuter).

Carlsberg RabarBeer
Detta behövs till en drink
1 Carlsberg Non-Alcoholic
4 cl rabarbersaft (helst hemgjord, men även köpt fungerar)
1,5 cl citronsaft
1,5 cl sockerlag
(1 del vatten, 1 del socker)
1 kvist rosmarin

Mixa rosmarin med sockerlag och citronsaft. Blanda mixen med rabarbersaften och Carlsberg Non Alcoholic. Fyll glaset med is. Garnera gärna med rosmarinkvist och rabarberkrull.

Tims hemgjorda rabarbersaft
Ger ca 0,3 liter saft (räcker till 10 drinkar)
200 g rabarber
1,5 dl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1,5 dl citronsaft

Hacka rabarbern och häll i en mixer eller blender. Fyll upp med sockerlag och citronsaft. Blenda ihop allt och sila av.

rabarbeer_bottle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *