Vi gillar Okorkade festivaler

”Hållbarhet är ett brett koncept som omfattar många olika områden; som ökad jämlikhet, ett samhälle utan fattigdom, smarta miljöinnovationer, hållbar konsumtion, industri och infrastruktur.

På Carlsberg Sverige vill vi ta ansvar och arbetar för en hållbar utveckling. Jag arbetar tillsammans med våra restaurangkunder och tillsammans med dem gör vi olika satsningar för att bidra till ett bättre samhälle och skapa förutsättningar för en hållbar framtid. I denna blogg tänkte jag berätta mer om det.

Sommaren är en intensiv tid för många av våra kunder och för vårt event-team på Carlsberg Sverige är det extremt hektiskt, alla stora evenemang och konserter går av stapeln då. Evenemang är en viktig del av vår verksamhet och ett perfekt tillfälle att möta våra konsumenter och skapa positiva upplevelser kring våra varumärken.

En betydelsefull del av vår aktivering på olika event handlar om att kommunicera och ha en dialog kring ansvarsfull konsumtion och även att uppmana festivalbesökarna att prova alkoholfria alternativ. Förra året presenterade vi konceptet Okorkat med syftet att på ett tydligt sätt uppmärksamma våra alkoholfria produkter och även lyfta fram våra samarbeten inom hållbarhet. I år aktiverade vi Okorkat på bland annat Bråvalla, Storsjöyran och Smaka på Stockholm genom att ge alkoholfria produkter extra synlighet, både på menyer och i våra kylskåp. På vissa evenemang, som Stockholm Music & Arts, stod de alkoholfria alternativen för mer än hälften av utbudet på dryckesmenyn.

På flera evenemang har vi aktiverat Varannan Ramlösa, t ex på Storsjöyran, Bråvalla och Falsterbo. Vi har även samplat Ramlösa till festivalbesökarna efter varje musikakt på Weekend och Big Slap, i Pridetåget under Pride och efter DJ Battle på Almedalen.

Försäljningen av alkoholfria produkter har stor betydelse för våra restaurangkunder. Vårt mål är att varje Carlsberg-kund ska kunna erbjuda alkoholfria alternativ till sina gäster. Utöver en bred vatten- och läsk-portfölj har vi alkoholfria Falcon, Estrella, Eriksberg, Staropramen, Erdinger, Somersby, Xide och självklart Carlsberg. Under hösten kommer fler nya alkoholfria produkter som t ex den humliga lagern Highwheeler. Vi har även fokus på ekologiska produkter och är därför glada att kunna erbjuda bl a Carlsberg Hof Organic.

Alkoholfria och ekologiska produkter är inte det enda som vi på Carlsberg Sverige satsar på inom hållbarhet. Vårt samarbete med Nattvandrarna som vi haft under lång tid, syftar till att bygga jämbördiga och bra relationer till ungdomar och de finns med på flera av våra festivaler. På nästan alla våra event är även Pantamera med för att säkerställa renare miljö, där alla flaskor och burkar återvinns.

Gemensamma ansträngningar är ofta nödvändiga och en förutsättning för succé, speciellt när man pratar hållbarhetsfrågor. Vi måste dock alla komma ihåg att hållbarhet börjar med oss själva och att vi har ett ansvar var och en av oss.”

Hälsningar

Vlad_Signatur_Okorkat

Vladyslav Kozak

Business Analyst, & medlem i Hålbarhetsteamet på Carlsberg Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *