Ny design på Carlsberg Green Fiber Bottle

Idag presenterades den nya designen på Carlsberg Green Fiber Bottle på Sustainable Brands Conference 2016 i Köpenhamn.

Som en del i arbetet Carlsberg Circular Community, startade Carlsberg ett utvecklingsprojekt 2015 tillsammans med det danska förpackningsföretaget EcoXpac för att ta fram en flaska baserad på hållbart producerad träfiber.

Den nya designen på flaskan som presenterades är resultatet av ett samarbete med Carlsberg och övriga medlemmar i Carlsberg Circular Community samt CP+B Copenhagen och Kilo, ett dansk industridesignföretag.

FullSizeRender

– Den nya flaskan är en viktig milstolpe i projektet. Med en fysisk prototyp är det enklare för oss att förklara det nya förpackningsformatet för kunder och konsumenter. Med den nya flaskan kan vi visa hur vi kan använda innovationer och design för att skapa produkter för en bättre framtid, säger Simon Boas Hoffmeyer, Sustainability Director.

Fibrerna till Carlsberg Green Fiber Bottle kommer att tas från hållbara skogsbruk, där lika många träd återplanteras som används. Tanken är att flaskan ska in i etablerade återvinningssystem precis som vi har idag för PET-flaskor och burkar.

Green Fiber Bottle beräknas att testlanseras på en pilotmarknad under 2018.

Läs mer om Carlsberg Green Fiber Bottle på Carlsberg Groups hemsida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *