Carlsberg Sverige introducerar Pladdling: Paddla och plocka skräp för våra svenska vatten

Plogging, att jogga och plocka skräp i naturen, har blivit en trend i Sverige och i flera andra länder. Nu introducerar Carlsberg Sverige pladdling, att paddla kajak och samtidigt plocka upp skräp, för att bidra till renare vatten. Initiativet är ett samarbete med GreenKayak, som lånar ut kajaker gratis i utbyte mot att man plockar skräp under paddlingsturen och delar det i sociala medier.

Carlsberg är partner till miljöorganisationen GreenKayak, som erbjuder frivilliga att gratis låna och paddla kajak, i utbyte mot att man plockar upp skräp i vattnet under sin kajaktur och sen delar det i sociala medier.

GreenKayak har haft stor framgång i städer som Köpenhamn och Berlin i samarbete med Carlsberg, hittills har över 25 ton skräp plockats upp från vattnet. Nu kommer de gröna kajakerna till Sverige.

I sommar kommer totalt tio kajaker att finnas tillgängliga i Sverige. De är gjorda för två personer och är säkra och stabila för nybörjare. Flytväst och utrustning inklusive skräphink ingår. All plast och skräp som samlas in, sorteras och räknas.

– Med initiativet vill vi bidra till att lyfta hållbarhetsfrågan och minska mängden plast och skräp i våra vatten. Även om problemet med plast i våra hav och sjöar inte försvinner över en natt, kan vi alla vara med och göra en insats. Testa pladdling, det är superenkelt och du bidrar till renare vatten och får samtidigt en härlig stund på sjön, säger Anna Anderberg, hållbarhetschef på Carlsberg Sverige.

Här hittar du GreenKayak by Carlsberg i sommar:

  • Stockholm: 2 kajaker på Klara Strand Café och 2 kajaker på Mälarpaviljongen
  • Göteborg: 2 kajaker på Point 65
  • Malmö: 2 kajaker på Kommendanthusets Kafé
  • Jönköping: 2 kajaker på Point 65

Kajakerna finns att låna från 27 juni till 30 september. Respektive ställe har unika öppettider, läs mer och boka på: bookings.greenkayak.org  (välj Sverige).

Så kom ihåg att ta med dig en kompis, låna en grön kajak och ge dig ut på böljan den blå. Det är gratis, mot att du plockar skräp och plast ur vattnet och delar det i sociala medier med #GreenKayak #Pladdling

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *