Just nu pågår World Water Week

Vatten är en nödvändighet i samhället, men också vid öltillverkning.

Carlsberg har som globalt mål att minska vattenanvändning på våra bryggerier till hälften fram till år 2030. Det gör vi genom tekniska innovationer och att använda vatten mer effektivt och cirkulärt.

Tillgång till rent vatten är en mänsklig rättighet och Carlsberg Sverige har sedan 10 år ett samarbete med Svenska Röda Korset genom Ramlösa Vattenfond. Hittills har vi bidragit med motsvarande över 700 miljoner liter rent vatten till behövande i Asien och Afrika.

Förra året inledde vi ett samarbete med miljöorganisationen @greenkayak.ngo och introducerade pladdlingen i Sverige – att paddla och plocka skräp – för renare vatten. Samarbetet pågår fortfarande och hittills har ca 2500 paddlare plockat upp över 4,5 ton skräp ur våra svenska vatten. Om vädret och förhållandena tillåter kommer bokningen av gratiskajakerna vara öppen fram till slutet av september. Läs mer och boka: https://www.carlsberg.com/sv-se/greenkayak/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *