Grönt ljus för våra ekologiska produkter

För att en produkt ska få kallas ekologisk måste minst 95 procent av ingredienserna med jordbruksursprung (som malt, humle, socker och extrakt) bestå av ekologiska råvaror, där endast ett fåtal tillsatser får användas. Varje år genomförs en audit för att vi ska fortsätta få eko-certifikat och kunna använda den godkända eko-symbolen på våra eko-produkter.

Utrustningen måste vara rengjord inför tillverkning av en ekologisk produkt så att ingen inblandning av icke ekologiska råvaror kan uppstå. För att leva upp till detta har Carlsberg Sverige installerat en silo som enbart får användas för ekologiskt malt. Ekologiskt socker kommer separat så att det inte blandas ihop med icke ekologiskt socker.

I början av november genomfördes den årliga ekologiska auditen på bryggeriet i Falkenberg med det positiva resultatet ”godkänt utan några avvikelser”.

– Vid en ekologisk audit måste vi bevisa att råvarorna som används är ekologiska, samt kunna visa upp certifikat från råvaruleverantörer. Vi använder oss av checklistor för att säkerställa att hanteringen av våra ekologiska produkter blir korrekt. Revisorn från KIWA kommenterade att vi har det rent och snyggt och att vår personal är öppen och delar med sig av sin kunskap, säger Cathrin Hill, Quality Engineer.

Carlsberg Sverige har idag ett 10-tal ekologiska produkter, bland andra Carlsberg Hof Organic och Festis Eko Apelsin.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *