Carlsberg Sverige öppnar undervattensbar

Den som kör båt berusad löper risk att hamna på havets botten. För att påminna svenskarna om att avstå alkohol till sjöss har Carlsberg Sverige skapat en undervattensbar som sänks ned på havsbotten bland semesterfirare i Smögen.

Högsommarvärmen har dragit in över Sverige, och nu ger sig många ut för att njuta på sjön. Under pandemin ökade intresset för båtliv och denna sommar håller trenden i sig, med stor efterfrågan på nya sjökort enligt Sjöfartsverket. Men med båtliv ökar också drunkningslarmen, och ofta är alkohol inblandat.

På sjön kan alkoholintag vara förenat med livsfara. Vid berusning försämras omdöme, reaktionsförmåga och koordination, vilket ökar risken för en allvarlig olycka. Enligt statistik från Transportstyrelsen har mer än varannan person som omkommer i fritidsbåtsolyckor alkohol i blodet (2011-2020). Därför är ”Don’t drink and boat” uppmaningen till svenskarna i sommar. För att påminna om att avstå alkohol till sjöss har Carlsberg Sverige skapat en bar som symboliserar den sista rundan på havets botten. Eftersom det är där den som kör båt alkoholpåverkad riskerar att hamna.

– Som ledande bryggeri och distributör av alkoholhaltiga drycker har vi ett ansvar för hur våra drycker konsumeras. Vår ambition med undervattensbaren är att den ska bli en viktig påminnelse om att avstå alkohol till sjöss, och i stället välja ett alkoholfritt alternativ, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *